Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Ta strømmen tilbake – ikke la markedet bestemme!

23 februar @ 18:00

Rødt Larvik inviterer til åpent møte på Folkets hus onsdag 23. februar klokka 18:00 der Boye Ullmann, faglig sekretær i Rødt og aktiv i Industriaksjonen, innleder til debatt. Vi ønsker innspill og meninger fra mange – møt opp og diskuter!
Strømprisene har gått amok denne vinteren og alle stortingspartier – bortsett fra Rødt – ser ut til å ha glemt at det hele starta med endringene av Energiloven i 1991. Rødt har hele tida jobba i mot at strøm skal behandles som en handelsvare og mot at en gjennom politiske vedtak, med viten og vilje har skapt et marked for strømmen.
Vi følger de prinsipielle lange linjene og ser på hva det politiske flertallet har gjort. Trinn for trinn. Målet er å forstå hvorfor vi havna der vi er nå, men enda viktigere er det å skjønne hvordan vi kan ta strømmen av markedet. Kun under folkevalgt politisk kontroll kan vi bygge og trygge industri og folk i vårt langstrakte og til tider kalde land.
Her spiller høyere kapasitet på salg av strøm ut av landet inn, det samme gjør sementering og stadig liberalisering styrt av EU gjennom Acer-tilknytninga inn. Kom, diskuter og lær!
Selvsagt må kortvarige, sosialpolitiske løsninger til i den akutte situasjonen. Folk og næringsliv må kompenseres godt, når en allerede rik stat håver inn penger. Her gir Rødts forslag om 35 øre/kWh som fastpris på strøm en god retning.

Detaljer

Dato:
23 februar
Tid
18:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Arrangør

Rødt Larvik

Sted

Folkets hus
Brannvaktsgate 23
Larvik, Vestfold 3256 Norge
+ Google-kart