Hvem har styringa

Administrasjonen bestemte at Verdensmesteren skulle flyttes til Valby. Protestene var massive. 539 skrev under på innbyggerinitiativet som vil ha saken politisk behandlet. Flere politikere ble urolige, blant annet sa Andre Lysnes (AP) fra på formannskapsmøtet. Hvem er det egentlig som skal bestemme?

Det at det store flertallet av politikerne «satt stille i båten», er foruroligende. Vi forstår dette slik at de ikke ville ta belastninga i disse nedskjæringstider. I så fall er dette en test. «Tar du den så tar du den.»

Nå ender flyttinga av verdensmesterne i kommunestyret til politisk behandling. Første omgang endte 1-0. Så får vi håpe at 2. omgang – etter debatten og argumentene fra lærerne om at en flytting svekker det faglige innholdet – også ender med hjemmeseier.

40 millioner skal spares i Larvik i år, og enda større beløp de to neste årene. Dette er kommuneNorge, på sparebluss. Nå skjæres det ned så det merkes, over hele fjøla.

Det finnes penger, men Stortinget går for skattekutt til de rike og fjerner arveavgifta så de rike blir enda rikere. F-35 flyene som skal brukes til «utenlandsoppdrag», koster 260 milliarder kroner. Dagbladet oppsummerer det slik: «Tviler på om superflyene vil kunne forsvare Norge». Men det er ikke noen tvil om 260 milliarder ville betydd mye for kommuneNorge. Poenget er at penga finns.

Lokalpartiene skylder på mangel på overføringer, men peker ikke på de ansvarlige: sine egne stortingsgrupper.

Er kommunestyret i Larvik villig til å ta styringa og engasjere seg slik at verdiene i Norge blir brukt, så velferdsgodene ikke raseres?

Rødt Larvik
Steinar Henden, 2. plass
Hanne Marte Kleven Bjordammen, 3. plass